ArenaPark

Bron: eduardfreak
ArenaPark (360° foto)
Bron: Dick Schippers

Het ArenaPark is in 2030 dé kantoorlocatie van Hilversum. Dit komt door de gunstige ligging en goede bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer (trein en HOV). Het park oogt als een groene en sportieve campus met hoogwaardige architectuur.

Functies

Het ArenaPark is de afgelopen jaren aantrekkelijker geworden met de komst van ondersteunde horeca, een fitnesscentrum, een hotel en andere voorzieningen die bij het groene campusconcept aansluiten. Er zijn enkele nieuwe woon-werk units en gebouwen voor opleidingen en sport gerealiseerd.
 


Stedenbouw

De groene compus staat nog steeds symbool voor het werken in het groene Hilversum en dus ook hier in het ArenaPark. De referentie aan de voormalige drafbaan in de vorm van een 'running track' is nog steeds aanwezig. Door het nieuwe werken is, in afwijking van het Masterplan, ook een aantal kleinschalige volumes gebouwd. In navolging van de Nike-Campus zijn bij alle gebouwen veel duurzaamheidsaspecten toegepast. Dit gebied aan de rand van de stad blijft door de zichtlijnen op de monumentale Dudoktribune en de toren van de Vituskerk zichtbaar ruimtelijke verbonden met Hilversum.

Klik hier voor meer informatie over het ArenaPark